Српски војвода поставља споменик српском ђенералу: Брауновић исправља неправду и срамоту над именом хероја!

Председник Удружења ''Наша Дрина'' и по благослову СПЦ српски војвода Игор Брауновић поставиће споменик ђенералу Дражи Михаиловићу пред кућу у којој је живео у Београду.
Foto: RTVPodrinje.rs

У Брегалничкој 24, пред кућу у којој је живео ђенерал Драгослав Дража Михаиловић биће постављен споменик овом див-јунаку и веснику српске слободе на чијем имену је годинама била љага и чије је херојско дело било замагљено историјским кривотворењима и лажима.

Овим ће бити испуњен дечачки сан председника “Наше Дрине“ Игора Брауновића, као и његовог оца Владимира. Брауновић по свему, чак и лику подсећа на Михаиловића који је у оно тешко доба сабирао народ под заставу Отачества и бранио што се одбранити могло. Данас, након толико година, “Дража се враћа кући, да уреди свој разрушени дом“, како рече академик Матија Бећковић.

На свечаност откривања споменика Игор Брауновић ће позвати угледне патриоте, амбасадоре и све оно што је српству вредно из Србије, али из свих српских земаља. Захваљујући Брауновићу српска престоница ће се дичити својим ђенералом који је толико тога дао за свој Народ. “Наша Дрина“ је настала и постоји захваљујући прегалаштву Брауновићевом, његовом борбом је ово Удружење популаризовано међу Србима и оно уз име Игора Брауновића иде као синоним јер је његово лично дело. Постављањем споменика Дражи, “Наша Дрина“ ће крунисати свој рад на патриотском пољу, чије ће откривање бити 17ог октобра и тим чином ће васкрснути Србија, а Игор Брауновић бити уписан у историју Српског народа где год да Срби живе. Све Српске земље благосиљаће име војводе Игора Брауновића јер је вратио ђенерала Дражу Михаиловића својим Србима да буде међу њима баш онако како је изгледао у животу и у борби за српски род.

Подсетимо, откуп Дражине куће и постављање споменика организовао је Игор Брауновић, а за ову акцију од изузетног значаја, академик Бећковић је рекао да она доприноси да “свако добије своје место!“

Коментари

0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре