Ако хоћете да знате ко је какав, идите му у родно село: Село Међа у Банату се куне у свог Гргура, диче се са њиме!

Посетили смо село Међа у општини Житиште, у Банату, како би се распитали шта Народ који га зна од рођења, каже о посланику Народа Угљеши Гргура.
Фото: Посланик.рс

Редакција портала Посланик.рс била је у Средњобанатском управном округу, у селу које броји око 623 становника и које памти и боље дане када је у питању број житеља, али које не памти, како су нам рекли поносније време од овога данас када имају посланика у Скупштини и то по први пут у историји! Угљеша Гргур је први Народни трибун не само своје родне Међе већ и шире околине, укључујући и Српски Итебеј, који, такође, као и Међа припада општини Житиште.

“Када је била поплава 2005.године, Угљеша је сам направио кућу Савковићима, Роси и Слободану. Сам, од темеља, Бог га благословио. Свима нама је помогао кад је била поплава, једини је са стране од првог до последњег дана поплаве био у свом родном селу. Како да то заборавимо? У свом веку не памтим да нам је ико толико помогао“, рекла нам је старија госпођа мештанка Међе.

Обишли смо домаћинску кућу Гргура и видели домаћинство које је оличење вредноће. Видели смо свиње мангулице, које лично посланик Народа Угљеша Гргур узгаја не либећи се најтежих сеоских послова

“Комшије смо. Знам га од малена, родитеље му знам, отац му је био тако вредан, ујчевина и сви. Вредна је то породица, познати су по томе да све што имају сами су створили са својих десет прстију. То је тако код њих, са колена на колено, та честитост и доброта. Гргури су овде колонисти из села Берушица код Гацка, овде су Гргурови деда Сава и баба Обренија дошли 1946. и све стекли поштеним радом, трудом и знојем. Његов деда Сава је био највиши човек који је икада дошао у Међу, преко два метра, није било таквог на далеко. Снажан, отресит…Његови родитељи Благоје и Љубица кога нису видели томе нису ни помогли, исти је и он такав“, каже за Гргура једна честита старина која у детаље познаје њега и његову породицу.

Децу покојног брата подигао као своју

Снаја и синовица посланика Народа Угљеше Гргура са видним поносом помињу девера и стрица: “Када ми је муж Милован погинуо 2002.године он је његову децу подигао као своје. Извео их је на пут не раздвајајући их од своје деце и трудио се да имају све. Поносни смо на њега, он је такав, не помаже он само онима са којима је у крвном сродству, за њега је цела Србија фамилија и нема тога ко му се није обратио, а да му Угљеша није помогао“, рекла нам је снајка посланика Народа.

Када га је Пајтић 2008.године ухапсио на правди Бога, сви мештани Међе потписали петицију за његово ослобођење

“Ех, мој Угљеша, како је то добро дете било, како је у доброг човека стасао, васпитан, културан, како онда тако и сада… Онај несрећни Пајтић га на правди Бога ухапси, ваљда му је сметало зато што је Угљеша све оно што он није: Домаћин, поштен… Нашем Угљеши Пајтић не може ни ципеле завезати, а камо ли да га за нешто хапси, ма сви смо потписали. Ми знамо да наш Угљеша ни за шта није крив, он не би мрава згазио, а на крају се то и видело кад је суд то рекао (доказано правоснажном судском пресудом да Гргур није крив-прим.аут.) “, рекла нам је бака која одлично познаје Гргура и његову породицу.

Довео асфалт у село, а захваљујући њему ученици који путују у Зрењанин имају бесплатну карту

“Довео нам је асфалт. Месну канцеларију, столове, столице… Захваљујући њему деца која нам иду у Зрењанин у школу не плаћају карту. Нема човека у Међи коме није помогао, у по дана, у по ноћи. Ми се у њега кунемо, шта нам год треба зовемо нашег Гргура. Водио људе докторима, њихову децу, ма нема куће овде којој није ваљао. Старији и немоћни су добили социјалну помоћ јер је Гргур док је био одборник у Житишту помогао. Свима нам је помогао, ко отац и мајка, тако се брине за све нас. Још једном да вам кажем, шта нам год треба имамо свог Угљешу, нек нам га Бог поживи, са њим се не бојимо ничега. Колико је живота спасао питај Бога“, рекао је за наш портал становник Међе.

Иницијатива да се уради у Међи гранични прелаз са Румунијом

“Хоће да покрене иницијативу код министра спољних послова да Међа добије гранични прелаз са Румунијом. Знате ли колико би то значило? Па, ово село би оживело, било би пуно, долази ли би код нас Румуни, а наши који су отишли из села би се враћали. Само да успе, а верујем да хоће, јер он шта год почне то и заврши“, рекао нам је један млађи суграђанин посланика Народа Угљеше Гргура.

Ако хоћете да знате ко је какав , идите му у родно село, а родно село посланика Народа Угљеше Гргура се поноси јер никада нису имали оваквог човека да се бори за њих!

Коментари

0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре