Гргур: Није нити ће се родити овакав државник као што је Вучић, да није он дошао на чело Србије остао би само Београдски пашалук!

Сасвим сам сигуран да је 2012. година била преломна по питању будућности Србије, а да су ови избори 2023. године најважнији у досадашњој модерној политичкој историји Србије.

Рекао је ово за портал Посланик.рс народни посланик Угљеша Гргур. Истиче да је говор Александра Вучића на ванредној седници Савета безбедности УН о стању на Косову и Метохији историјски:

“Александар Српски, заиста српски-тако бих рекао, јер тај епитет наш председник Вучић заслужује. По ко зна који пут је доказао државничко умеће и љубав према својој земљи за коју даноноћно ради. Нисмо имали овако способног државника још од времена Милована Миловановића, човека који је створио ‘Балкански савез’, а Вучић је способнији и од њега. Цео свет је могао да види српско достојанство оличено у председнику државе-непогрешив говор на енглеском језику, тачност при баратању чињеницама које се тичу реалног стања на територији Косова и Метохије. Србија је захваљујући председнику Вучићу остварила дипломатску победу која ће се, а време ће то показати, испоставити као велика, а његов говор ће се проучавати на катедрама за међународне односе широм света“, истиче Гргур.

“Није нити ће се родити овакав државник као што је Вучић, да није он дошао на чело Србије остао би само Београдски пашалук! Зато сам одмах на почетку рекао да је 2012. била преломна година по питању будућности Србије, да тада политика коју спроводи Александар Вучић није преузела власт од Србије не би остало ништа! Е, управо они који су до 2012. година пљачкали Србију су се ујединили да 2024. поново дођу и поново краду-зато су ови децембарски избори 2023. године најважнији у досадашњој модерној политичкој историји Србије. Замислите само Маринику Тепић или Ђуту да одлучују о судбини нашег народа на Косову и Метохији, а да онај несрећни Радомир Лазовић некога представља у УН!? Смешно, зар не“-наглашава Гргур и додаје:

“Једини заслужан за сва отпризнавања независности тзв. Косова и за брзи напредак Србије у сваком смислу јесте Вучић. Захваљујући њему ће читав свет 2027. доћи у Србију која је домаћин EXPO 2027. Погледајте само-цела Србија се гради, има посла за све. Ничу ауто-путеви, путеви, фабрике…Не памтим када је овако било-све захваљујући невероватној енергији нашег председника.

Захваљујући Вучићу “сукоб цивилизација“ претворен у сусрет цивилизација

“Чувени политиколог Семјуел Хантингтон је 1993. године објавио текст “Сукоб цивилизација“. Он тамо помиње и односе на Балкану, међу којима и између Срба и Албанаца, али ја бих рекао да је овај “сукоб цивилизација“ председник Вучић претворио у сусрет. Видите да је он човек који је фактор стабилности и чија једна изговорена реч вреди више него нечијих хиљаду потписа! Иницијативом Отворени Балкан промовисао је могућност сарадње-да се живи и ради, без обзира на различитости, да не буде сукоб-већ сусрет! Вратио је питање Косова и Метохије на дневни ред тзв. великих сила онда када су многи мислили да су нам га отели! Вучић је поносно поручио свету да не жели сукоб, већ сусрет, али да Србију нико никада неће понижавати и да ће држава увек бити уз свој народ на Косову и Метохији, нашој јужној покрајини која је неодвојиви део Републике Србије“, оцењује Гргур.

Курти лудак којег не воле ни Албанци

“Мени је пријатељ, Србин, причао да га је возио Албанац, таксиста из Приштине, док се враћао из Грачанице ка Липљану. Рекао ми је да му је таксиста рекао да једва чека када ће Србија поново повратити пуну контролу над Косовом како би Вучић отворио фабрике да имају где да раде. Албанци у нашој јужној покрајини немају леба да једу, не рачунајући наравно оне који живе од трговине наркотицима, оружјем и органима. Обичан човек живи од ауто перионица, вулканизерских радњи… Не воле Куртија ни његови и свесни су да се од његовог лудила не живи! Курти је атеиста коме смета СПЦ и он би, попут Енвера Хоџе који је по Албанији палио и рушио српске светиње да то исто ради и на Косову и Метохији, е , то неће моћи“.

Неки ментори независности тзв. Косова би да на нашу територију врате стање пре 1648. године

“Свидело се то некоме или не, али чињеница је да неке земље које су се бориле за Вестфалски мир 1648. године данас, 2024. године на нашој територији, на Косову и Метохији желе да врате оно стање које је било у Европи до 1648. године. Лепо су они, у својој кући “помели“ верске ратове и анархију па би сада нама да све то уз помоћ марионете Куртија унесу у кућу. Главна тековина поменутог споразума који је темељ међународних односа јесте-принцип суверенитета! Па, како то да за њих то важи, а не за нас?! Ми смо суверена и призната држава, а тзв. Косово то никада неће бити-захваљујући даноноћној борби државника Вучића“, закључио је Гргур.

Коментари

0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре