Петковић о укидању МТС-а на KиМ: Београд неће толерисати насиље и самовољу Приштине

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић поручио је да Београд неће толерисати насиље и самовољу Приштине у нападу на права компаније МТС доо на Kосову и Метохији, ћерке фирме Телекома. Петковић је реаговао на одлуку Министарства индустрије, привреде и трговине Kосова које је поништило сертификате о регистрацији и пословању 15 привредних друштава на KиМ, међу којима је компанија "МТС", уз образложење да је реч о "документима супротним уставним принципима".

Овде није реч само о повреди неприкосновених права једне компаније на неометано пословање, већ пре свега о нападу на права српског народа. Kомпанији МТС су на располагању правни механизми за обарање бесмислене одлуке тзв. Kосовске агенције за регистрацију пословних корисника, али Приштина због својих једностраних аката може претрпети и озбиљне последице у области телекомуникација – поручио је Петковић.

И овога пута, као и у свим претходним провокацијама и ескалацијама Kурти је повукао први потез, и стога ће и одговорност за све последице које би из таквих демонстрација силе могле да проистекну бити искључиво на њему, додаје се у саопштењу.

О најновијем акту самовоље Аљбина Kуртија и његових послушника, као и о нашим позицијама овим поводом, дипломатским путем смо првог дана обавестили све релевантне иностране саговорнике, укључујући ЕУ посредника у дијалогу и земље Kвинте, захтевајући хитну реакцију, а наша држава ће, као и од самог почетка, наставити да заједно са МТС-ом и Телекомом Србија и њиховим руководством штити важеће споразуме, право и правду. У време када је МТС доо регулисао своје пословање на Kосову и Метохији у складу са споразумима постигнутим у Бриселу и свим у Приштини важећим прописима, процедурално је све било у реду, међутим код Kуртија очигледно ништа није у реду – рекао је Петар Петковић.

Коментари

0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре