ХОВЕНИЈЕР: У току разговори о случају МТС-а, Приштина да буде опрезна у одузимању лиценце за рад

Фото: Газета експрес

АМЕРИЧКИ представник у Приштини Џефри Ховенијер упозорио је да Приштина треба да буде опрезна када је у питању одузимање лиценци за рад, наводећи да су у току разговори око решења ситуације са дозволом српском телекомуникационом оператеру МТС.

На питање РСЕ какав је став око одлуке одметничке владе у Приштини да српском телекомуникационом оператеру МТС одузме дозволу за рад, Ховенијер је одговорио да се ради о „веома осетљивом питању”.

“У случају било ког бизниса, чија лиценца може да се одузме, охрабрујемо владу да предузма такве радње са опрезом…Велика је ствар када одузмете лиценцу за рад. Позивамо владу да буде веома, веома опрезна у акцијама које предузима“ – рекао је Ховенијер.

Навео је да је разумно што Приштина очекује да предузец́а која послују на Косову и Метохији поштују законе, али да није разумно да повлачи кораке без координације.

“Међународна заједница очекује од владе да координише са нама око начина спровођења законских одредби, око нечега што је осетљиво, као што је пословање предузец́а чији су темељи произашли из споразума (у оквиру дијалога), уз посредовање ЕУ“- рекао је Ховенијер.

Он је рекао да су у току разговори специјалног представника Европске уније за дијалог Мирослава Лајчака и Приштине око тога како да се реши ова ситуација.

“Не желим да прејудицирам исход овог (разговора), и не желим да трошим време на појединости, осим да кажем да смо подржали и подржавамо иницијативу специјалног представника ЕУ, који има одговорност да обезбеди пуну усклађеност са свим бриселским споразумима“ – рекао је Ховенијер.

Коментари

0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледај све коментаре